web statistics

mandag 15. september 2008

Livat på Koppangsøyene

Jeg har ligget en uke på Koppang og kjørt fluefiskekurs. Det har vært preget av gråvær og noe vind, men alle deltakerne har fått bra med fisk. Lite klekkinger å se, bortsett fra på fredag i området rundt Atna. Da opplevde vi en kjempeklekking av små, mørke døgnfluer, -kan det ha vært Baetis Niger? I alle fall ble harren svært selektiv på disse små godbitene og godtok ikke noe annet. Artig å stå i ei elv som holder 10 grader med 6 grader i lufta og se på en teppeklekking av døgnfluer.
En Cdc dun i krok 18 med mørk kropp og grå ving ble svaret denne dagen. Ellers fikk vi fisk på kjente travere som F-fly, Pink tag, Superpuppan, Klinkhammer og så videre. Prince nymfe fisket med indikator produserte de største fiskene.

Når vi ikke fisket, var det workshop på fluebinding med Erik van den Hoek og Wim Alphenaar, o g fluekasting med Bas de Bruin og undertegnede som instruktører. Moro!


søndag 14. september 2008

Mot sesongslutt i Renaelva

Siste dag i Renaelva denne sesongen går mot slutten. Det har vært nydelig vær, men litt vind midt på dagen. Vi har sett noe døgn- og vårflueaktivitet samt noen vak, men overraskende lite fiskere. Vanntemp.: 11, 7 grader.