web statistics

lørdag 19. juli 2008

Lørdagskveld i Renaelva

Er ute på oppsynsrunde i Renaelva nå. Har snakket med mange fiskere, og de fleste rapporterer om rolige forhold i dag. Men, flere satset på godt fiske utover kvelden og natta.
Det var en periode med skikkelig nedbør for halvannen time siden, men nå ser det ut til at det blir opphold utover natta :)

fredag 18. juli 2008

Vårflueaction i Renaelva


Nå er tiden inne for sensommerens vakreste eventyr; klekking av vårfluer på natterstid i Renaelva. Fisket der i natt og det var full fart med svømmepupper og glupske fisker som står heeelt innpå land. Men det er likevel ikke enkelt å få de til å ta, man må være nøye med å imitere bevegelsesmønstret til de svømmende puppene for å trigge fisken. Fulgte et par fisker nøye i natt, og ingen av de tok vårfluer som satt stille på overflaten, men nesten alle som kom plogende skrått nedstrøms ble tatt.

Vanntemperatur: 12,0 grader

torsdag 17. juli 2008

Rolig i Glomma

Jeg fisker nå i Glomma mellom Rena og Elverum. Startet tidlig men det var veldig stille. Vanntemp har gått ned mye siste dagene, det er kanskje grunnen. Nå har vi fått en liten regnskur og harren har begynt å vake. Vanntemp: 13,4 grader

Endelig litt aktivitet i Trysil elva


Var ute på en fisketur med flåte i dag. Vi fisket med mark og spinnere og fikke noen fisk. Det mest gledelige var å observere at fisken begynte og vake igjen! det var en beskjeden klekking av heptageniidea (tror jeg) men den fremkalte vaking så jeg håper og krysser fingrene for at det vedvarer.

tirsdag 15. juli 2008

Trivelig kveld ved elva

Har vært ute en tur i kveld. Snakket med en del fiskere som kunne rapportere om tidvis bra vaking, og måtte kaste litt selv også :)

Blid Nederlender



Mye vind og lite vak de siste dagene. Mye småfisk. Sender likevel med et bilde av en blid og heldig nederlender. Tatt på gullhuenymfe med redtag.

Brukbart fiske om natten med en del vårflueklekninger.

Glomma west

Glomma is 16,2 degrees Celsius and fishes rise to small sedges. There is an awful lot of wind to start with. Got some nice graylings. Hatches stopped after a short while fishing.

Fornøyd turist


Jeg har fått inn noen fangstrapporter i dag fra Ole Andreas Raastad.
Han er i Renaelva på fisketur, og har vært borti flere fisk, både harr og ørret (Og undertegnede mistenker at han smiler fra øre til øre).

Vanntemp.: 13, 5 grader.

mandag 14. juli 2008

Fin kveld i Renaelva

Er ute på en oppsynsrunde i Renaelva i kveld. Ganske mye vak og vindstille. Helt nydelig :) Vanntemp: ca. 10.