web statistics

lørdag 12. april 2008

Fiskefangerflua

..og her er flua Lars Chr fanget fisk på i kveld. 3 fisker lot seg friste.

Gode løypemeldinger!

Foto: Lars Chr Stensrud

Det er alltid godt å få noen meldinger om at "føret" er bra på den plassen du skal fiske. Denne fine sjøørreten ble akkurat fanget av Lars Chr, en fiskekompis av meg, på fastlandet rett inn for Kommersøya på en liten, oliven streamer. Det er også tatt flere fisker i samme området. Spennende! Roger og Helge er på vei til samme plass som denne fisken ble tatt på. Vi får se hva de klarer å utrette i kveld :-)

fredag 11. april 2008

SJØØRRETJAKT

Reiser mandag 14 april til Kommersøya i Sandebukta for å kjøre kystefiskekurs for studenter på årsstudium friluftsliv ved Høgskolen i Hedmark.

Hele turen vil dokumenteres via mobilblogging her.

Dette er programmet for turen:

Mandag

08.00
Avreise fra Elverum.

12.00
Ankomst Vammen (fastland ved Kommersøya) klokken 1200. Vi besøker Bjørn Selsnes ved Vammen fritid. Han har fisket sjøørret i området vi skal fiske en mannsalder og kan sikkert gi oss noen gode tips om hvor og hvordan vi skal fange sjøørreten. Han har også en liten butikk med fiske- og turutstyr, så det er mulighet for å supplere på utstyrsfronten også.

15.00
Ferjevirksomhet. Vi kjører skyttel mellom Kommersøya, hvor vi skal ha vår base, og fastlandet. 16 studenter, 2 lærere og pargas skal fraktes over til øya. Leir etableres umiddelbart. Bjørnar har gjort litt forarbeid på valg av leirplass.

18.00
Fiske. Viktig å få med seg timene fremover mot mørkets frembrudd. Sjøørreten er aktiv når det skumres og trekker inn på grunnere vann. Tor & Tore gir en innledende innføring i kystfiske. Vi splitter oss i mindre grupper og finner oss fiskeplasser rundt på øya.


Tirsdag

05.00
Kan være lurt å stå opp. Sjøørreten har en aktiv periode i grålysningen og går da på grunt vann som på kvelden.

10.00
Alle har spist frokost og er klare for dagens aktiviteter. Vi starter dagen med en liten presentasjon av kystmeite v/Bjørnar.
Vi bruker dagen på sjøørretjakt rundt på øya i grupper på 2-3 studenter.

12.00
Skattejakt. Vi er på en øy, og det blir da helt naturlig å leke sjørøver. Vi ser på et mulig opplegg for å lære barn og unge bruk av GPS. Det blir skattejakt på sjørøvervis. Ansvarlig: Tore
Denne aktiviteten er frivillig og de som har gode fiskeprosjekter på gang, kan prioritere dette.

17.00
Samling i leir for mat, status og oppsummering. Vi kjører også et opplegg med litt ekstra påfyll på kasteteknikk og praktisk fiske. Tor & Tore.

19.00
Fiske i grupper. Forsøk å bruke info som ligger i kart og bilde av øya, og finn gode fiskeplasser. Sjøørreten trives i områder som er:
Grunne med nærhet til dypere vann
Strøm. Tidevannsstrømmer rundt odder og skjær er ofte fine plasser
Leopardbunn, ”flekkete” sandbunn med stor steiner og tangklaser
Husk å vade forsiktig, sjøørreten kan gå helt inn på 20 cm dypt vann om den føler seg trygg.


Onsdag

05.00
Skal du stå opp og fange en sjøørret?
Fritt fiske frem til 12.00

12.00
Vi samles for evaluering og oppsummering. Pakking av utstyr og transport til land.

16.30
Utpakking av utstyr på Elverum