web statistics

lørdag 3. mai 2008

Glomma - til nye høyder


Glomma har i kveld vært oppe i 180,80. Det vil si 2,55 cm over normal sommervannstand. På Elverum er noen av gangveiene langs elva oversvømte og den nye Elveparken på Skogmuseet får virkelig kjørt seg. Akkurat nå er vannstanden på vei ned igjen, den har sunket 8 cm på noen timer. Kanskje toppen er nådd.

Fiskemessig tror jeg at en skikkelig flom er bra for fisket. De sies at økosystemet i elvene er avhengig av vårflommer for å fungere optimalt. Flere fiskere jeg kjenner, mener også at fisket sesongen etter vår med stor flom, har vist seg bedre enn fisket i sesonger uten markante flommer. Vel, de neste månedene vil vise.


torsdag 1. mai 2008

På utsiden av Jeløya


Vi flyttet oss videre til en ny plass på utsiden av Jeløya etter lunsj. Der var det litt mer liv. Vi var borti flere sjøørreter og jeg landet en på 40 cm. Blank og fin, og fryktelig sterk i forhold den noe beskjedne størrelsen. Den tok en flue med kropp av holografisk tinsel, hvit vinge (rev), hvit "krage" (spunnet kanin) og rosa fluo hale.

Forholdene var fine, nordøstlig liten bris, overskyet og litt duskregn av og til. Målte vanntemperaturen her også, Den var hele 10,7 grader.


onsdag 30. april 2008

En liten torsk til..

Så fikk også jeg en liten torsk. Den tok en sort wolly bugger på marbakken. Vi fisker på innsiden av Jeløya og det er hele 11,3 grader i vannet. Det blåser nord, nordøstlig bris og det er fine forhold for sjøørretfiske.

En liten torsk

Vi er tre stykker på tur, Tor, Mikkel og meg. Foreløpig er det kun yngstemann, Mikkel som har fått fisk. En liten torsk ble hans første fisk på flue i saltvann.

Natt til 1. Mai

Det har etterhvert blitt tradisjon å feire på Jeløya med sjøørretfiske. Nå er vi fremme og har såvidt begynt fisket. Vi fisker nå et par timer før vi setter opp lavvo og tørner inn for kvelden.